Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over deelname aan het NK Escape Rooms 2020

Waar kunnen we je mee helpen?

Een vraag? We helpen je graag verder. Bekijk deze pagina voor de veelgestelde vragen en antwoorden.

Aanmelden

Tot wanneer kunnen wij ons aanmelden?

De inschrijvingen zijn geopend en aanmelden is nog steeds mogelijk. De inschrijvingen worden gesloten wanneer de maximale capaciteit is bereikt. Wacht dus niet te lang met aanmelden. Verzeker direct jullie deelname.

Met hoeveel personen kan ik deelnemen?

De teams bestaan in principe uit 4 personen. Op dit aantal deelnemers per team zijn onze rondes en escape room games afgestemd. Maar willen jullie toch graag met 3 of 5 personen meedoen? Dan is dat ook mogelijk. Bij het aanmelden kun je aangeven of je team uit 4 of 5 personen bestaat. Wanneer je met 3 spelers wilt deelnemen, kun je het veld met de vierde speler leeg laten. 

 

Wat zijn de kosten en wat krijg ik er voor terug?

De prijs voor deelname is € 67,50 per persoon. Wij streven naar een zo hoog mogelijke ‘value for money’. Het NK Escape Rooms is daarom een meerdaags evenement voor alle teams. En we verdelen maar liefst 100 prijzen! En niet alleen in de finale: iedere ronde zijn er te gekke prijzen te winnen!

Ieder team speelt sowieso 4 rondes. De minironde, ronde 1, ronde 2 en ronde 3. Dat betekent in totaal gegarandeerd 5 uur Escape room plezier. Verspreid over meerdere dagen.

Komen jullie met succes door ronde 1, 2 en 3? Dan spelen jullie de finale. En wanneer je in de top 5 eindigt bij een ronde, speel je ook gegarandeerd de finale.

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?

De teamcaptain moet minimaal 18 jaar zijn. Voor de rest van de teamleden hebben wij geen minimum of maximumleeftijd. Zolang iedereen maar gemotiveerd is!

Is het mogelijk om gegevens later te wijzigen?

Ja, dit is mogelijk via onze pagina gegevens wijzigen. Wij rekenen € 8,50 administratiekosten per keer dat er wijzigingen worden doorgegeven.

 

Ik heb aan de vorige editie van het NK deelgenomen, maar geen brief ontvangen?

Niet getreurd! Neem contact met ons op en wij sturen je alsnog een brief. 

Datums en locaties

Waar en wanneer worden ronde 1 en 2 gespeeld?

Jullie spelen ronde 1 en 2 op dezelfde dag. Dit is in februari of in de eerste helft van maart. Ruim voordat deze rondes van start gaan, krijgen jullie de mogelijkheid om in te schrijven voor een datum en tijdstip wat jullie schikt.

De exacte locatie is nog niet bekend. Wel kiezen we een centrale locatie voor het deelnemersveld. Dit betekent dat de locatie in ieder geval binnen een straal van 50 kilometer rondom Den Bosch zal zijn.

Waar en wanneer wordt ronde 3 gespeeld?

Jullie spelen ronde 3 op 21 maart op eigen locatie. Dit kan dus bij één van jullie teamleden thuis zijn, of op een andere door jullie gekozen locatie. Zorg er in ieder geval voor dat jullie op de locatie de beschikking hebben over een laptop of computer met internetverbinding.

Waar en wanneer wordt de finale gespeeld?

De grote finale vindt plaats op zaterdag 4 april OF zondag 5 april. De locatie is nog geheim, maar het is in ieder geval in Nederland.

Hoeveel rondes spelen we in totaal?

Ieder team speelt gegarandeerd 4 rondes. Dit zijn de minironde, ronde 1, ronde 2 en ronde 3. De teams die met succes door ronde 1, 2 en 3 komen, gaan door naar de finale. Wij garanderen iedere speler minimaal 5 uur escape plezier!

De top 5 beste teams van iedere ronde spelen sowieso de finale. Dus haal je ronde 1 en 2 bijv. niet? Dan maak je via ronde 3 alsnog kans op een finaleplek.

 

Prijzen en uitslag

Hoeveel teams gaan door naar de finale en hoe wordt dit bepaald?

In totaal gaan dit jaar 30 teams door naar de finale. Jullie kunnen dit jaar op 2 manieren een finaleplek verdienen. Ten eerste via de reguliere route, door alle rondes succesvol te behalen én dan bij ronde 3 te eindigen bij de snelste teams. Ten tweede door een wildcard voor de finale te winnen, bij ronde 1, 2 of 3.

Reguliere route
Een finaleplek verdienen via de reguliere route? Dan moeten jullie de minironde, ronde 1 en ronde 2 succesvol behalen.

  • Minironde: behalen voor 1 maart 2020
  • Ronde 1: behalen binnen 1 uur en 15 minuten
  • Ronde 2: behalen binnen 1 uur

Een selectie van teams blijft dan over. Daarvan gaan de 15 teams die het snelste waren bij ronde 3 door naar de finale.

Wildcards
De top 5 van iedere speelronde (1, 2 en 3) kwalificeert zich ook sowieso voor de finale. Dat wil zeggen: de 5 snelste teams van ronde 1, de 5 snelste teams van ronde 2 én de 5 snelste teams van ronde 3. Op deze manier kun je toch de finale behalen, ook al heb je niet iedere ronde succesvol behaald.

Het is goed mogelijk dat sommige teams zich kwalificeren voor de finale via de reguliere route én recht hebben op een wildcard. In dat geval komen er extra finaleplekken vrij; die worden toegewezen aan de teams 16, 17, etc. bij ronde 3.

Wat is de hoofdprijs?

Het team dat Nederlands kampioen Escape Rooms wordt, wint een prijs om nooit te vergeten. Een weekend naar Moskou met het gehele team, inclusief het spelen van 3 escape rooms. 

Welke prijzen zijn er nog meer te winnen?

Iedere ronde zijn er vele prijzen te winnen. Wanneer jullie als team goed presteren, dan maken jullie grote kans op één van de te gekke prijzen. Je kunt zelfs meerdere prijzen winnen. Daarvoor is het nodig om iedere ronde goed te presteren. Ga direct naar het overzicht van de prijzen.

Hoe worden de prijzen verdeeld?

In het overzicht van de prijzen is te zien dat wij tientallen escape rooms weggeven om te spelen. De escape rooms die deze prijzen beschikbaar stellen, hebben zich hiervoor speciaal aangemeld.

Hoe hoger je als team eindigt in een ronde, hoe eerder je een escape room mag kiezen om te spelen. Daarbij is de eerste keuze voor de prijswinnaars van de finale. De volgorde die wij hanteren bij het ‘prijzen kiezen’:

  1. Prijswinnaars finale
  2. Prijswinnaars ronde 1
  3. Prijswinnaars ronde 2
  4. Prijswinnaars ronde 3

De prijzen worden uitgereikt na afloop van de finale van het NK.

Als team kun je dus meerdere prijzen winnen tijdens het NK. Wanneer je bijv. bij iedere ronde in de top 25 van de beste teams eindigt, dan win je in totaal maarliefst 4 prijzen.

Wat is een Escape room Cadeau?

In iedere ronde winnen de teams die eindigen tussen plek 11 en 25 een Escape room cadeau. Dit wordt een leuke verrassing in het Escape room thema. Verder blijft het nog even een verrassing. 

Worden de uitslagen van de rondes bekend gemaakt?

Na afloop van iedere ronde communiceren wij de uitslagen met de deelnemende teams. 

Andere vragen?

Heb jij een andere vraag? Laat het ons weten. Wij helpen je graag verder. 

h

Contactgegevens

NK Escape Rooms
Wasaa 1
5469 BV, Erp

Tel: 06 33 13 17 21

KVK: 74143174
BTW: NL859787114B01

[email protected]

Partners:
www.uitjesbazen.nl
www.gamificationers.nl
www.escaperoom-events.nl

u

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00u en 17.00u:

Bekijk ook onze pagina met veelgestelde vragen