Verslag winnaars

Verslag Team TJASK | Winnaars NK Escape Rooms 2019

Verslag Team TJASK – Winnaars NK Escape Rooms 2019

Team TJASK. Dé winnaar van het Nederlands Kampioenschap Escape Rooms 2019. Afgelopen weekend hebben zij deze overwinning mogen vieren in Boedapest, het mekka van de escape rooms. Deze reis werd volledig verzorgd door ons, inclusief het spelen van drie escape rooms.
Lees hieronder hoe zij het weekend ervaren hebben!
Op vrijdag stonden we met z’n allen om 6.00 uur op het perron om richting Schiphol te gaan. Met alleen maar handbagage waren we zo bij de gate en al snel waren we in Boedapest. Ondertussen al even wat plannen maken over andere escape rooms die we zouden kunnen gaan doen (buiten de 3 die we gewonnen hadden). Het hotel was prima, midden in het centrum en met mooie kamers.
Na een goede lunch gingen we op naar de eerste 2 escape rooms; Sherlock Holmes en Saw bij Paniq Squba. Eerlijk is eerlijk; die vielen wel tegen; het waren wat oudere kamers, maar vooral het gebrek aan enthousiasme bij de medewerkers viel op. We moesten, net als op het NK, even inkomen; bij Sherlock Holmes zagen we een fluorescerende slang van 1 meter lang over het hoofd in een verder 19e eeuwse Engelse huiskamer. In de tweede kamer was het  leuk om de link met de films te zien; we hadden bijna allemaal de Saw films gezien en de escape room leek er verdraaid veel op. We hebben beide kamers gehaald, maar we gingen door de niet voldane verwachtingen toch met een teleurgesteld gevoel eten. ‘s Avonds nog wat drinken en uiteraard ook wat spelletjes spelen (het spelletje Defuse the Bomb en het kaartspelletje Presidenten waren dit weekend favoriet).
Op zaterdag gingen we na een goed ontbijt het kasteel aan de Donau bezoeken. Na een lekker wandeling kwamen we boven met een mooi uitzicht. Ook het Sziget eiland (van het festival) konden we zien liggen. Vervolgens hebben we 2 kamers gespeeld. Allereerst de Secret Subway; een kamer van 75 minuten die te boek staat als zeer uitdagend. Zonder overdrijven kunnen we zeggen dat dit een van de leukste kamers was, die we ooit gedaan hebben. We zaten maar anderhalve minuut boven het record. Als je ooit in Boedapest bent, moet je deze echt doen!  Het enthousiasme van de medewerkers werkt aanstekelijk en we hebben nog even zitten napraten.
Team TJASK deed zijn naam eer aan in de escape room Secret Subway met een geweldige tijd! Klik hier voor het resultaat.
Vervolgens zijn we naar Locked Up gegaan om daar Research Lab te gaan doen; ondanks een mindere start ook hier maar 4 minuten boven het record. Ook hier veel enthousiaste medewerkers die ook van een praatje houden. ‘s Avonds nog lekker gegeten en wat gedronken; keuze zat in Boedapest.

Op zondag zijn we vroeg uitgecheckt om gelijk een kamer te doen bij dezelfde eigenaren als Secret Subway. Nu deden we Santa Muerte; ook een leuke kamer, alleen stond hier de eigenaar twee keer in de kamer om te vragen hoe we iets open hadden gekregen, wat eigenlijk niet open had mogen gaan…… Dat is toch wel een beetje een tegenvaller. Wel enorm leuke puzzels, die af en toe heel precies moesten worden neergezet. Deze kamer is ook echt een aanrader. Na deze kamer hebben we uitgebreid geluncht en gekaart en toen was het al weer tijd om naar het vliegveld te gaan.

Na een snelle vlucht waren we op Schiphol en met de trein vervolgens al snel weer in Delft.

Samenvattend; we hebben er van genoten en alles was prima geregeld. Als mensen met een vriendengroep een leuk weekendje willen hebben, dan is Boedapest een aanrader; de escape rooms kosten (met 4 personen) maar 40 euro totaal, dus daar hoef je het niet voor te laten! We hadden zelf door omstandigheden sinds het NK met zijn allen geen escape room meer gedaan, maar dit weekend smaakt naar meer en we kijken al uit naar het NK van komend jaar!

Klaar voor het NK 2020?

Wil jij kans maken om volgend jaar het verslag over de eerste prijs te schrijven?! 

h

Contactgegevens

NK Escape Rooms
Kerkstraat 23
1e verdieping
5469 BM, Erp

Tel: 06 33 13 17 21

KVK: 74143174
BTW: NL859787114B01

[email protected]

Partners:
www.uitjesbazen.nl
www.gamificationers.nl
www.escaperoom-events.nl

u

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00u en 17.00u:

Bekijk ook onze pagina met veelgestelde vragen