Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over deelname aan het NK Escape Rooms

Informatie en veelgestelde vragen

Hier onder hebben we de belangrijkste informatie over het NK Escape Rooms voor je op een rijtje gezet.

Algemene informatie

Dit is een vuller zodat alles gesloten blijft

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wanneer vindt het NK 2023 plaats?

Ronde 1: het NK Escape Rooms 2023 start in januari. Hiervoor kiezen jullie zelf een datum naar keuze in januari of februari.

Ronde 2, 3 en 4: in februari en maart worden weekenden beschikbaar gesteld, waarvoor je jouw team kunt inschrijven. Belangrijk om te weten: ronde 2, 3 en 4 vinden plaats op één dagdeel.

Ronde 5: The Heist is werkelijk geworden. Althans: dat werd gedacht. In een zinderende apotheose blijkt het NK nog een allesomvattende ronde te hebben. Deze vindt plaats op 15 april.

Als je deze datum niet kunt, kun je de ronde alsnog spelen op een dag naar keuze. Je kunt dan echter geen Nederlands Kampioen Escape Rooms worden.

Waar vindt het NK 2023 plaats?

Ronde 2,3 en 4 van The Heist zullen plaatsvinden in de expositieruimte van de Dutch Design Week in Eindhoven. Deze locatie is zowel met de auto als het OV goed bereikbaar.

Uit hoeveel personen mag mijn team bestaan?

Een team dat mee doet aan The Heist moet bestaan uit 4 of 5 personen.

Doet ieder team mee aan de finale?

Ja!
Dit is het eerste NK Escape Rooms, waarin alle deelnemende teams van begin tot eind meedoen!

Ik kan niet tijdens de laatste ronde, wat nu?

Geen paniek. We hebben het mogelijk gemaakt om het spel na de finaledag te kunnen spelen. Jullie mogen dan zelf een moment uitkiezen om dat te doen, maar let op: Dit kan slechts tot 14 mei! Ook zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je deze optie kiest:

1. Je speelt niet meer mee voor een plaats in de eindranking
Als je niet speelt op de finaledag, tel je niet mee in de ranking van ronde 5 van het NK Escape Rooms. Ook kun je geen prijzen meer winnen in het eindklassement.

2. Er is geen hulplijn beschikbaar
Als je niet speelt op de finaledag, is er geen hulplijn beschikbaar om je te assisteren als je vastloopt tijdens het spel. Ook kunnen wij niet beloven dat er direct een antwoord komt op eventuele vragen of mailtjes.

3. Speel vóór 14 mei!
Je kunt ronde 5 inhalen tot 14 mei, daarna zal het spel niet meer beschikbaar zijn!

Wat is het niveau van het NK?

Het NK Escape Rooms is zeer toegangelijk. Zowel beginners als meer ervaren “Escapers” doen mee. Are you ready for The Heist?

Mogen er ook buitenlandse teams meedoen?

Dit mag zeker. Het is namelijk een open NK en er doen jaarlijks meer dan 100 Belgische teams mee.

 

Ronde Informatie

Dit is een unit zodat het even allemaal gesloten zit te lopen te blijven

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat houdt ronde 1 in?

The Plan is de eerste ronde van het NK Escape Rooms 2023. In deze ronde gaan jullie vanuit huis aan de slag met jullie eerste opdracht als kunstrover. Hiervoor krijgen jullie op tijd alle materialen toegestuurd.

Wij sturen de bestellingen in batches aan de hand van jullie reserveringen. Begin januari beginnen we met het versturen van de pakketten met als doel dat ieder team uiterlijk 14 januari de materialen binnen heeft om ronde 1 te spelen!

Vervolgens mogen jullie zelf een moment kiezen om de game te spelen. Dit moet echter wel plaatsvinden voordat je verder gaat met de volgende ronde!

Wat houdt ronde 2 in?

Middels The Plan is het aan jullie om op het juiste tijdstip op de juiste plek dé perfecte vluchtroute te bedenken middels een iPad en Action Pack.

Wat Houdt ronde 3 1n?

Via The Route vinden jullie een geheime controlroom. Lukt het jullie om de locatie van het kunstwerk te achterhalen? Ontdek de code van de toegangspoort, bedien de beveiligingscamera’s, achterhaal geheime informatie en shut down the system.

Wat houdt ronde 4 in?

The Plan? Check. The Route? Check. System Hacked. Let’s start The Heist! 

Als échte kunstkenners betreden jullie de aangewezen locatie. Jullie krijgen 1 uur de tijd om alle kunstwerken en de bijbehorende geheimzinnigheden onder de loep te nemen én.. The Heist werkelijk te maken.

Wat houdt ronde 5 in?

Het kunstwerk heb je nu écht in huis staan. Meegenomen. Gestolen. Maar The Heist is nog zeker niet rond. Team-up bij de captain voor een laatste overleg…

Wie verkoopt zijn of haar kunstwerk als eerste voor de hoogste prijs en wint het NK Escape Rooms 2023?

De finale is op 15 april om 19:00 in de avond.

Hoe gaan de rondes te werk?

Ronde 1: de thuisronde wordt gespeeld op een avond naar keuze in januari of februari. Belangrijk: voltooi de thuisronde voordat ronde 2 van start gaat. De thuisronde bedraagt circa 2 uur. Meer informatie volgt.

Ronde 2, 3 en 4: deze rondes speel je tijdens één dagdeel naar keuze in februari of maart. Hiervoor worden nog weekenden in februari en maart beschikbaar gesteld. Tijdens het spelen van deze rondes zullen jullie circa 4 uur bezig zijn. De tijdstip van aanvang varieert van 9:00 tot 17:00. Meer informatie vind je onder de vraag: Hoe kan ik een tijdslot reserveren.

Ronde 5: dit is een gezamelijke, interactieve ronde waarbij het belangrijk is dat je bij iemand thuis rond de televisie plaatsneemt. Daarnaast heb je een laptop en het “gestolen schilderij” nodig om met de allesomvattende ronde mee te doen. Kun je nu 15 april niet? Dan kun je de volgende weekenden het spel ook nog spelen. Echter is het dan wel zo dat je niet meer mee doet voor het kampioenschap.

Hoe kan ik een tijdslot reserveren voor ronde 2/3/4?

Na betaling worden jullie doorverwezen naar de reserveringspagina. Hier kun je jouw team aanmelden voor een tijdslot naar keuze. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare data. Voor tijdsloten, die nog beschikbaar zijn, kun je terecht op de reserveringspagina.

– 4, 5, 10, 11, 12, 24, 25 en 26 februari

– 4, 5, 11, 12, 18, 19, 25 en 26 maar

Kun je onverhoopt niet op een van de bovenstaande data? Maak je geen zorgen, neem dan contact met ons op. Dan zoeken we gezamenlijk naar een oplossing.

Hoe zien de dagdelen van The Heist eruit?

Ronde 1: The Plan

3. 2. 1. System Hacked! Een groep ervaren kunstrovers heeft jullie hulp nodig bij het kraken van de beveiligingssystemen van een villa. Doel: het uitstippelen van een vluchtroute en het stelen van een kostbaar kunstwerk. 

Locatie:

Thuisronde (circa 2 uur speeltijd)

Tijdstip:

Na inschrijving ontvangen jullie binnen 2 werkdagen het Escape pakket voor ronde 1 thuis. Jullie kiezen zelf een tijdstip om het spel te spelen. Let op: Ronde 1 moet gespeeld zijn voor aanvang van ronde 2, 3 en 4 in Eindhoven.

Ronde 2, 3 en 4: The Heist

Tijd voor het échte werk. Jullie zijn dé kunstrovers. In een real-life Escape Room is het aan jullie om een échte expositieruimte in te dringen en een kunstwerk te stelen. Lukt het jullie om The Heist of the Century te realiseren?

 Locatie:

Torenallee 36, 5651 GW Eindhoven

Tijdstip:

Ronde 2, 3 en 4 vinden na elkaar plaats op één dagdeel in Eindhoven. Hiervoor reserveren jullie een tijdslot. We hebben bij het kiezen van de locatie in Eindhoven rekening gehouden met de bereikbaarheid.

Ronde 5: The Deal

Het gestolen kunstwerk staat bij jullie thuis. Er staat nog één daverende verrassing op jullie te wachten. Welk team weet hét kunstwerk live voor de hoogste prijs te verkopen en roept zich uit tot Nederlands Kampioen Escape Rooms?

Locatie:

Thuisronde (circa 1 uur speeltijd)

Tijdstip:

Ronde 5, en dus de laatste ronde van het NK, zal plaatsvinden op 15 april om 19:00 in de avond. “The Heist” is uitgevoerd, maar de enerverende climax moet nog komen. Alle deelnemers spelen tegelijkertijd in een heuse TV Show at Home.

Andere vragen?

Heb jij een andere vraag? Laat het ons weten. Wij helpen je graag verder.

Escape Rooms Nederland is trotse mediapartner van het NK!

Bekijk vorige edities van het NK Escape Rooms

h

Contactgegevens

NK Escape Rooms
Wasaa 1
5469 BV, Erp

info@nk-escaperooms.nl